Denetim ve kontrol hizmetlerinde görev alacak personele yönelik 05-09 Eylül 2016 tarihleri arasında Müdürlüğümüzde "Kontrol Görevlisi Kursu" düzenlenmiştir. İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan ve 5 gün süren eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi. Kontrol Görevlisi Kursuna; toplam 28 kursiyer katılarak, kurs sonunda "Kontrol Görevlisi" unvanı almaya hak kazanmıştır.
Kursiyerlere 5996 Sayılı Kanun, 5326 sayılı Kanun ve ceza uygulamaları, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik ve Prosedürler, Hijyen Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Kayıt ve Onay Yönetmeliği, Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrolüne İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik, Türk Gıda Kodeksine dayanılarak yayımlanan Yönetmelikler ve Tebliğler, et ve süt teknolojisi, ithalat ve ihracat uygulamaları ile sertifikasyon işlemleri, risk esaslı denetim prosedürü ve uygulamaları, mikrobiyolojik, mikotoksin, pestisit, dökme dondurulmuş ürünlerden numune alma hakkında teorik bilgiler, laboratuvar uygulamalarında yeterlilik testleri, akreditasyon, üretim ve satış noktalarından numune alma usul ve esasları, numune alma aletlerinin kullanımı, Temel HACCP ve Ön Gereksinimler, Temel HACCP Prensipleri ve Tetkik ve numune alma gibi konularda bilgi verilmiştir.
Beş gün süren eğitim sonunda İl Müdürü Mehmet ERDEMİR, İl Müdür Yardımcısı Ali Ülvi ÖZERDEM, İl Müdür Yardımcısı İsmail KAYA ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Nurcan BİLGİÇ tarafından sertifikaları verilmiştir.