Pamukova Ayva, Reçel ve Tatlı Yarışması
4 Kasım 2016 Cuma Günü 14:00'de Pamukova ilçe meydanında, Pamukova Kaymakamlığının organizasyonu ile Pamukova Belediyesi, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Meslek Yüksek Okulu, Ziraat Odası ve Urgancıoğlu San. Tic. Ltd. Şti'nin katkılarıyla Pamukova Ayvası ile ilgili yarışma düzenlenmiştir.
Yarışma En iyi Pamukova Ayvası, En iyi Ayva Reçeli ve En iyi Ayva Tatlısı olmak üzere 3 kategoride yapılmıştır. Yarışma esnasında değerlendirmeler bağımsız jüri tarafından yapılmış olup, ayva değerlendirme jürisi; Doç. Dr. Taki DEMİR (Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü), Doç. Dr. Ömer BEYHAN (Sakarya Üniversitesi, Pamukova Meslek Yüksekokulu), Zir. Müh. Günay KÖKSAL (Sakarya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü), ayva reçeli ve ayva tatlısı yarışması değerlendirme jürisinde Öğr. Gör. Günay HASDEMİR (Sakarya Üniversitesi, Kırkpınar Meslek Yüksekokulu), Executive Chef Taner ÖZTÜRK (Ramada Otel), Excutive Chef Remzi TAN Tunatan Tesisleri), Excutive Chef Hasan Ali KARABULUT'tan oluşmuştur. Jüri üyeleri tarafından yarışmaya katılan katılımcıların yetiştirdiği ayvalar değerlendirilmiş ve yine katılımcılar tarafından hazırlanan tatlı ve reçeller tadılarak, yarışmanın kazananlarını belirlemişlerdir.
1- En İyi Ayva kategorisinde İlknur Kozak birinci, İbrahim Çakır ikinci, Gürkan Akın üçüncü,
2- Ayva Tatlısı kategorisinde ise Nurdan Öz birinci, Gülçin Çapa ikinci, Rabia Gür üçüncü,
3- Ayva Reçeli kategorisinde Şükran Eryiğit birinci, Dilek Erden ikinci, Saniye Erol üçüncü seçilmiştir.
Yarışmada dereceye giren katılımcılardan birinci olanlara yarım altın, ikinci olanlara çeyrek altın, üçüncü olanlara ise gram altın hediye edilmiştir.