İl Müdürlüğümüzce yürütülen gıda denetim ve kontrol hizmetlerinin amacı; tüketici sağlığının korunması ve tüketiciye güvenli gıda arzının sağlanmasıdır.
Özellikle Ramazan ayının başlamasıyla birlikte toplu iftarların yapıldığı yerler, buralara yemek sağlayan şirketler, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, ekmek ve pide üretimi yapan ve bu ürünleri piyasaya arz eden satış noktaların denetimi için Müdürlüğümüz tarafından bir denetim programı oluşturulmuştur.
Bu kapsamda Ramazan ayı öncesinde ilimizde faaliyet gösteren satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri dahil toplam 665 denetim yapılmıştır. Olumsuzluk tespit edilen işletmeler hakkında 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yasal işlem başlatılmıştır. Ramazan ayı süresince denetimlerimiz diğer ilçelerimizde de program çerçevesinde devam edecektir.